Informatie

De honorair consuls zijn benoemd door de Consul-Generaal en zijn vertegenwoordigers van Frankrijk in de regio waar zij gevestigd zijn met hun consulair agentschap.

Als lokale vertegenwoordigers van Frankrijk naast de Nederlandse autoriteiten, zijn zij verantwoordelijk voor het voor het consulair beschermen van/voorzien van informatie aan de Franse staatsburgers in Limburg. Maar ook een aantal administratieve formaliteiten behoort tot het takenpakket van de Honorair Consul. Toch zijn zij in bepaalde zaken beperkt door wet- en regelgeving en hebben zij geen andere mogelijkheid dan u door te verwijzen naar het Consulaat Generaal in Amsterdam. De honorair consuls kunnen u in ieder geval van dienst zijn met het verstrekken van de benodigde informatie en het in contact brengen met het Consulaat Generaal.
Het is belangrijk om niet uit het oog te verliezen dat de honorair consuls vrijwillige vertegenwoordigers zijn die ook nog een andere functie vervullen. Daardoor kan een honorair consul niet altijd op elk moment bereikbaar en beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over de Ambassade Française en het Consulat Général de France verwijzen wij u naar de volgende websites:
- www.ambafrance.nl
- www.consulfrance-amsterdam.org

De adresgegevens van het Consulat Général de France:

Le Consulat Général de France
Adresse postale : Postbus 20018 - 1000 HA AMSTERDAM
Bureaux : Vijzelgracht 2 - 1017 HR AMSTERDAM
Tél. : 00 31 (0) 20 530 69 69
Fax : 00 31 (0) 20 530 69 61

Adresgegevens Agence consulaire de France à Maastricht :

Agence consulaire de France à Maastricht
Dhr. Camille L.J.M. Oostwegel
Villa Casa Blanca
St. Gerlach 70
6301 JD Valkenburg aan de Geul

Tel. : 0031 (0)43 608 89 00
Fax : 0031 (0)43 604 24 94
E-mail : c.oostwegel@oostwegelcollection.nl

Openingstijden Agence consulaire de France à Maastricht :

Uitsluitend op afspraak, van maandag t/m dinsdag en van donderdag t/m vrijdag (woensdag gesloten), van 9.00 tot 17.00 uur.

  

 

26 september 2011 — Uitreiking van de Franse onderscheiding "Officier dans l'Ordre National du Mérite" aan de heer Camille Oostwegel door de Ambassadeur van Frankrijk in Nederland, de heer Pierre Ménat, op Château St. Gerlach te Valkenburg aan de Geul.
Wachtkamer Agence consulaire