Nieuws 2012


Publicatie over Maastricht in Valeurs Actuelles

Klik hier voor het artikel

Processie Maastricht


Foto: Harry Heuts


Foto: John Hoenen

Honorair Consuls tijdens de stadsprocessie Maastricht (13 mei 2012).


Nationale dodenherdenking

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei jl. heeft de Honorair Consul Van Frankrijk te Maastricht, de heer Camille Oostwegel, samen met de Lieutenant-Colonel Bourigault van de Franse Militaire missie in Brunssum namens de Franse Republiek een krans gelegd op het Herdenkingsplein te Maastricht.

Foto's: Harry Heuts


1 mei, le jour du muguet

In België en Frankrijk is één mei de “jour du muguet”. Weinig Nederlanders kennen deze traditie om op die dag een lelietje van dalen, als gelukbrenger, aan iemand die je zeer dierbaar is, te geven. Daarom heeft de Alliance Française Maastricht enige jaren geleden het idee geopperd om deze gewoonte in Nederland te introduceren, als een brug tussen zowel de Nederlandse als de Franse cultuur.
Op deze dag reikt de Alliance Maastricht eveneens een prijs uit: de Prix du Muguet, een prijs die toegekend wordt aan een persoon die bijgedragen heeft aan de promotie van de Franse taal in Nederland en aan de toenadering van beide culturen. Deze prijs, een prachtig beeldje gemaakt door een Maastrichtse kunstenaar werd dit jaar uitgereikt aan de heer Jos Joskin, leraar Frans en vice-president van de Alliance Française Maastricht. Deze plechtigheid geschiedde door de heer Camille Oostwegel, consul honoraire te Maastricht. 

Fotos: www.huibvintges.com


Vereniging "Corps consulaire à Maestricht"

Op 26 april jl. werd onder toeziend oog van burgemeester Onno Hoes en gouverneur van Limburg Theo Bovens, de vereniging Corps Consulaire à Maestricht opgericht.Bezoek minister Frédéric Mitterrand

Ten gevolge van het 25-jarig jubileum van de TEFAF bracht de Franse minister van Cultuur en Communicatie, Monsieur Frédéric Mitterrand, op 24 maart een bezoek aan de wereldberoemde kunstbeurs.
De minister bezocht onder andere de Franse standhouders en bracht een bliksembezoek aan Château St. Gerlach. Hij werd begeleid door Isabelle Mallez, directrice Maison Descartes, Jean-Pierre Biron, adviseur van de minister en Camille Oostwegel, honorair consul van Frankrijk te Maastricht.Archief:
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007