Nieuws 2010


Frans Theater in oktober 2010

Op 24 oktober a.s. lezen en spelen de twee actrices van La Compagnie à vol d’oiseau, Les règles du savoir-vivre dans la société moderne.
Maastricht Pesthuys Podium
Vijfkoppen 1
Zondag 24 oktober 15.30 en 20.30 uur.
Reserveren: www.pesthuyspodium.nl

Fête des Chansons

Eén van de grootmeesters van het chanson in  het Openluchttheater Valkenburg, tijdens de eerste editie van het festival Fête des chansons, op zaterdag 12 juni 2010. Yves Duteil, al meer dan 35 jaar een absolute topper op het gebied van de Franse zangkunst. In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw met zijn poëtische luisterliedjes niet weg te slaan uit de hitlijsten.

Voorlopig programma:
16.30 uur: theater open
17.00 uur: Opening door Camille Oostwegel, honorair consul van Frankrijk in Nederland
17.15 uur: optreden Caroline
18.30 uur: optreden Alderliefste
20 uur: optreden Yves Duteil
22 uur: nazit met film noire, musette, etc.

Tijdens de hele festivaldag Franse koude en warme hapjes en wijn.

Voor meer informatie www.Openluchttheater-Valkenburg.nl

Zie ook:
blog.yvesduteil.com/blog/
www.alderliefste.nl

 openluchttheater alliance 


Bevrijdingsestafette Utah beach-Stein

15 hardlopers zijn op 2 mei in Utah beach (Normandië) begonnen aan een estafetteloop van 688 km. Op 5 mei kwamen zij aan in Margraten op de Amerikaanse begraafplaats waar een ceremonie plaatsvond ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Vervolgens eindigden de lopers hun tocht in Stein alwaar het bevrijdingsvuur werd ontstoken met de fakkel. 


De hardlopers


De heer Oostwegel en de burgemeester van Margraten, de heer J. Bronckers


De luitenant kolonel, de heer Saint André en de burgemeester van Stein de heer Barske

Foto’s: Robert Pepels


Amati concert 2 mei

Op 2 mei jl. werd er een Amati Kamermuziek concert gegeven in het conservatorium in Maastricht. De vermaarde Franse pianist Philippe Entremont speelde mee in dit concert. Philippe Entremont (inmiddels 75 jaar) is een van de grootste Franse pianisten van deze tijd. Ook heeft hij vele jaren het Nederlands Kamerorkest gedirigeerd. Ter ere van de Maestro bood de Franse consul na het concert een cocktail aan in het Kruisherenhotel.Van links naar rechts: Jonathan Gotlibovich, Gil Sharon, Philippe Entremont, Camille Oostwegel, Judith Oostwegel, Dan Zhu en Yuval Gotlibovich

Jour du muguet

Op 1 mei is het in Frankrijk en België traditie om iemand waarvan men houdt een Lelietje van Dalen (un muguet) te geven, als geluksbrenger. Dit jaar organiseerde de Alliance Française van Maastricht en de consul honoraire van Frankrijk voor de tweede keer de jour du muguet op het Kommelplein (place du Muguet) in Maastricht ! Tijdens deze dag reikte de consul de prijs “Le muguet de Maestricht 2010” uit aan dhr. Mathieu Hulst, wijnbouwer Apostelhoeve Maastricht.

Archief:
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007