Nieuws 2007


Overhandiging van de onderscheiding “commandeur de la Légion d’Honneur” aan de heer Van der Linden
 
Dankzij zijn grote bijdrage aan de progressie van de democratie in Europa is de heer Van der Linden benoemd tot “commandeur de la Légion d’Honneur”. Op 20 november heeft de heer J.M. Gaussot, ambassadeur van Frankrijk in Nederland, de “Légion d’Honneur” uitgereikt aan de voorzitter van de parlementaire Assemblée van de raad van Europa, de heer René van der Linden.


Distinction dans l’ordre National du Mérite de M. Marinus Visser

Monsieur Marinus Visser est nommé Chevalier dans l’ordre national du Mérite français. Samedi le 3 novembre Monsieur C. Hazard, Inspecteur General du ministere de l'education nationale, a remis l’insigne à Kasteel Vaalsbroek dans la Province du Limbourg. Monsieur Visser assure la Présidence du Conseil d’Administration des Editions  Casteilla et Chiron SA. Pour plus d’information, consultez le discours de monsieur Hazard.


M. Hazard (Inspecteur Général de l’Éducation Nationale), M. Visser, M. Oostwegel (Consul Honoraire)


De heer Timmermans benoemd tot “Chevalier de la Légion d’Honneur”

Op vrijdag 28 september ontving staatssecretaris Frans Timmermans de hoge Franse onderscheiding  “Chevalier de la Légion d’Honneur” van zijn Franse collega Jean-Pierre Jouyet. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn inspanningen voor de Europese samenwerking en de goede Frans-Nederlandse relaties.


De heer Timmermans (staatssecretaris voor Europese zaken), de heer Oostwegel (consul honoraire van Frankrijk te Maastricht


GasTerra en Gaz de France

Op woensdag 26 september heeft GasTerra samen met Gaz de France 40 jaar van gaslevering van Nederland aan Frankrijk gevierd. Het programma bestond onder andere uit een rondleiding van de heer Oostwegel op Château Neercanne en een verblijf in het Kruisherenhotel Maastricht.
In dienst voor Napoleons Europese droom

                                  –
                           Joost Welten


 Klik hier voor meer informatie

Le jour du muguet

Op 1 mei is het in Frankrijk en België traditie om iemand waarvan men houdt een Lelietje van Dalen (un muguet) te geven, als geluksbrenger. De Alliance Française van Maastricht heeft het idee opgevat om een soortgelijke dag te introduceren in Maastricht! Deze traditie zou in Maastricht een bijzondere dimensie kunnen krijgen, door jaarlijks een persoon, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de versteviging van de Franse taal of cultuur in Maastricht, op 1 mei een ereprijs met een verwijzing naar ‘le muguet’ officieel uit te reiken.

 

Industrion

Opening van tentoonstelling “Games let’s play!” in het Industrion. Deze tentoonstelling is mede tot stand gekomen door het museum La Cité des Sciences et de l’Industrie te Parijs. Dhr. Oostwegel had samen met Mme. Coutant van La Cité des Sciences de eer om de tentoonstelling te openen op 24 mei jl.
Toespraak van dhr. Oostwegel


V.l.n.r: Dhr. Oostwegel (Honorair Consul), Mme. Coutant (La Cité des Sciences et de l’Industrie), Dhr. Gubbels (Directeur Industrion)

 

Processie Maastricht

 
Honorair Consuls (v.l.n.r: Honorair Consul van Spanje, Dhr. Dolmans, Honorair Consul van Luxemburg, dhr. Jadoul, Honorair Consul van België, Dhr. Schols en, Honorair Consul van Frankrijk, dhr. Oostwegel) tijdens processie te Maastricht.


Le Livre Blanc de la Francophonie

Dhr. Oostwegel is begin dit jaar gevraagd om in de functie van Honorair Consul van Frankrijk te Maastricht een tekst te schrijven voor “Le Livre Blanc de la Francophonie”. Op 20 maart jl. werd het eerste exemplaar uitgereikt aan president Jacques Chirac.
Op deze link treft u de tekst van dhr. Oostwegel aan.


Archief:
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007